NOUS INDEPENDENTS LOCALS SES SALINES-COLONIA DE SANT JORDI (NIL-LLIGA)

NOUS INDEPENDENTS LOCALS SES SALINES-COLONIA DE SANT JORDI  (NIL-LLIGA)
PER UN MILLOR FUTUR PEL NOSTRE MUNICIPI I PER LES NOSTRES ILLES

dijous, 15 de gener del 2009

DIFICIL D'ENTENDRE

La Mancomunitat de Migjorn està formada pels municipis de Campos i Ses Salines i es va crear en el seu moment per a realitzar la gestió conjunta per a proveir l'aigua potable a les explotacions ramaderes i habitatges rurals. A més amb caràcter subsidiari i una vegada garantida l'aigua a aquestes explotacions i habitatges, subministraria el cabal sobrant als nuclis de Campos, Ses Salines, Colònia de Sant Jordi, Ses Covetes i la Rápita.

La junta que governa aquesta Mancomunitat estaria formada per Batle de Campos i el de Ses Salines a més d'un regidor per cada mil hectàrees o fracció de la zona de regadiu. És a dir 6 de Campos i 1 de Ses Salines que sumant els Batles queden 7 de Campos i 2 de Ses Salines. El que implica que cada 9€ que es poden generar de benefici, 7 es queden a Campos i 2 vénen a Ses Salines com contemplen els Estatuts.

Passats 23 anys es decideix modificar els estatuts de la Mancomunitat per a, entre altres coses, traduir-se al català, incloure els nous pous d'extracció i poc més.

Queden poques vaques, queden poquísimas explotacions agrícoles i davant la proposta del NIL d'aprofitar aquesta modificació dels Estatuts per a anivellar el desequilibri a favor de Campos, que en els temps que correm no té cap sentit, solament l'accepta Antonio Bonet del SU, mentre que el PSOE, UM i el PP la comparteixen però no aprofiten el moment per a defensar els interessos del nostre municipi, al·legant que es podria crear una comissió, etc. etc. A que a la fi d'aquesta legislatura seguirem 7 a 2?. Ja que si la primera modificació d'estatuts ha esperat 23 anys, qui sap quan es realitzarà la segona.

**************************************************************

La Mancomunidad de Migjorn está formada por los municipios de Campos y Ses Salines y se creo en su momento para realizar la gestión conjunta para proveer el agua potable a las explotaciones ganaderas y viviendas rurales. Además con carácter subsidiario y una vez garantizada el agua a dichas explotaciones y viviendas, suministraría el caudal sobrante a los núcleos de Campos, Ses Salines, Colonia de Sant Jordi, Ses Covetes y la Rápita.

La junta que gobierna dicha Mancomunidad estaría formada por el Alcalde de Campos y el de Ses Salines además de un regidor por cada mil hectáreas o fracción de la zona de regadío. Es decir 6 de Campos y 1 de Ses Salines que sumando los Alcaldes quedan 7de Campos y 2 de Ses Salines. Lo que implica que cada 9 € que se pueden generar de beneficio, 7 se quedan en Campos y 2 vienen a Ses Salines como contemplan los Estatutos.

Pasados 23 años se decide modificar los estatutos de la Mancomunidad para, entre otras cosas, traducirse al catalán, incluir los nuevos pozos de extracción y poco más.

Quedan pocas vacas, quedan poquísimas explotaciones agrícolas y ante la propuesta del NIL de aprovechar esta modificación de los Estatutos para nivelar el desequilibrio a favor de Campos, que en los tiempos que corremos no tiene ningún sentido, solo la acepta Antonio Bonet del SU mientras que el PSOE, UM y el PP la comparten pero no aprovechan el momento para defender los intereses de nuestro municipio, alegando que se podría crear una comisión, etc. etc. En fin ¿a que a finales de esta legislatura seguiremos 7 a 2?. Ya que si la primera modificación de estatutos ha esperado 23 años, quien sabe cuando se realizará la segunda.